Magyar

English

Deutsch

logo
facebook
foglalas
Skype Me™!

Hívjon minket Ingyen!

OTP,K&H,MKB Szépkártya elfogadóhely
#

Látnivalók

A település ismertségét páratlan természeti értékeinek köszönheti: a Világörökséghez tartozó Baradla-barlangnak és a védett karsztvidéknek. Aggtelek határátkelõhely Szlovákia irányába.A felszínen, a Baradla-cseppkõbarlang aggteleki és jósvafõi bejáratát összekötõ 7,5 kilométeres távon húzódik a Baradla-tanösvény, amelyen járva a látogatók - gyalog vagy kerékpáron - kiemelkedõ szépségû természeti környezetben szerezhetnek ismereteket a terület földtani, vízrajzi, zoológiai, botanikai és kultúrtörténeti értékeirõl.

 

A természeti értékeknek köszönhetõen a vidék napjainkban fénykorát éli. A Világörökséghez tartozó karsztvidék és a Baradla-barlang értékeire építve Aggtelek - a szomszédos Jósvafõvel közösen - számos programot, és egész nyári programsorozatot szervez az Aggteleki Nemzeti Park felügyelete alatt.


Történelem

A környéken a legrégebbi leletek a kõkorszakból származnak. Az új kõkorban az úgynevezett bükki kultúra képviselõi települtek meg a barlang közelében.A település a honfoglalás után népesedett be, lakói az Árpád-korban vasolvasztással foglalkoztak. Elsõként egy 1295-ös oklevél említi Ogogteluk néven, 1390-ben Agtellek alakban szerepelt.A vidék több mint 20 ezer hektáros területe 1985-tõl természetvédelmi övezet. Európában egyedülálló barlangrendszerének megismerésére rendszeres barlangtúrák indulnak.

 

   

Hívjon minket INGYEN!

Aktuális Hírek

Rendezvényhelyszín,rendezvényterem bérlés!
2017-05-27 12:45:26
Rendezvényhelyszínhez terem bérlés szállással vagy anélkül. Szolgáltatásaink:Rendezvények lebonyolítása:Családi rendezvények, baráti társaságok, cég

Bővebben
Szállás
2017-03-26 12:41:53
A vendégház elfoglalása: 14:00-19:00-ig. A vendégház elhagyása: 08:09:00-ig.

Bővebben
Kisállat
2017-03-01 11:34:02
Vendégházunk kisállatot nem fogad!

Bővebben
Az alábbi kulcsszavakra talál meg minket a Google keresőben:
szállás, vendégház, aggtelek, aggteleki, aggteleki vendégház szállás aggtelek aggteleki szállás
NETHQ.HU